Mnogi vozači nemaju pojma šta znače pojedine lampice na instrument tabli, a znate li vi?

Neki nastavljaju da voze uprkos upozorenju, u nadi da će problem nestati sam od sebe.

Gotovo trećina američkih vozača nije sigurna da može prepoznati znakove upozorenja na kontrolnoj tabli svojih automobila, a otprilike četvrtina njih nastavila bi da vozi nakon što se upali svetlo u nadi da će problem nestati sam od sebe, navodi nedavno istraživanje koje je naručio proizvođač auto sjedišta, prenosi index.hr

Studija je od 2.000 vozača tražila da identifikuju niz simbola upozorenja na instrument tabli. Utvrđeno je da se manje od 40 odsto vozača oseća “prilično samopouzdanje” kada je reč o sposobnosti da prepoznaju simbole, prenosi USA Today.

Otprilike 50% vozača reklo je da su zbunjeni simbolima na kontrolnoj tabli njihovog automobila, a još 20% nije bilo sasvim sigurno šta oni znače.

Vozači “kaskaju” za tehnologijom

Instrument table automobila postale su složenije jer sadrže sve više informacija. Međutim, istraživanja sugerišu da poznavanje vozača kada je reč o kontrolnoj tabli nije održalo korak sa napretkom u automobilskoj tehnologiji, navodi Diono, kompanija koja je naručila studiju.

Vozači su ispitani kako bi se utvrdilo koliko dobro prepoznaju i reaguju na simbole upozorenja, objašnjava kompanija Journo Research, koja je sprovela studiju.

Nesigurnost u prepoznavanju znakova upozorenje na instrument tabli može izazvati saobraćajnu nezgodu, tvrdi Diono. Ako vozači ignorišu upozorenja i odluče da nastave sa vožnjom, to bi moglo dovesti do ozbiljnih posledica u pogledu bezbjednosti saobraćaja.

“Ako se upali lampica upozorenja, nemojte je ignorisati”, rekao je izvršni direktor Diona, Tim Moli

“Ako ne znate šta to znači, pogledajte uputstvo za upotrebu svog vozila ili snimite sliku mobilnim telefonom i potražite je na Google-u ili ChatGPT-u.”

Evo šta su ispitani vozači odgovorili na pitanje šta znače neke od lampica upozorenja u automobilu.

Upozorenje na kvar na motoru

Skoro dvije trećine, odnosno 63 odsto vozača je prepoznalo da je to upozorenje o kvaru motora, 17 odsto misli da je ovo upozorenje da treba da provjere alate u automobilu, 14 odsto misli da je greška u GPS vezi, dok 6 odsto smatra da to znači da je parking u blizini.

Upozorenje o pritisku u gumama

Oko 72 odsto vozača prepoznaje da je to upozorenje o niskom pritisku u gumama, 14 odsto smatra da je ovo upozorenje da treba da stanu i pojedu nešto (!?), 7 odsto smatra da je to upozorenje da im je prtljažnik pretežak, dok 7 odsto smatra da je upozorenje da treba da uspore.

Upozorenje na nivo ulja u motoru

Samo 65 odsto vozača prepoznaje da je to upozorenje da ulje treba dopuniti, 18 odsto smatra da hitno treba da dopune tečnost za pranje vjetrobranskog stakla, 12 odsto da treba da dopune rezervoar gorivom, a 5 odsto da treba da dopune vodu u hladnjak.

Upozorenje na problem sa kočnicama*

*(Aktivirana je ručna kočnica. Ukoliko nije aktivirana ručna kočnica postoji problem sa kočionim sistemom.)

Oko 80 odsto ispitanih vozača prepoznaje da je to upozorenje na problem sa kočnicama, 18 odsto misli da je to upozorenje na predstojeću opasnost, dok 2 odsto misli da je upozorenje da je rezervoar za gorivo skoro prazan.

Prethodni članakVW ima novi biznis: Koristiće stare baterije električnih automobila za skladištenje struje
Sljedeći članakSamo 13 električnih auta pogodno za duga putovanja, pokazalo istraživanje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime