Mazda je jedan od posljednjih bastiona vožnje sa atmosferskim motorima. Međutim, kompanija je odlučila ubaciti kompresore u svoje motore, zajedno s pogonom na sva četiri točka. Ova verzija trojke izgleda vrlo obečavajuće, ali nažalost neće doći u Evropu.

Mazda je najnoviju, četvrtu generaciju svoje “trojke” predstavila krajem 2018. godine, i to u hatchback verziji sa 5 vrata i u formi klasičnog sedana sa 4 vrata. Nekako u isto vrijeme su iz Mazde stigle vijesti da u ovoj generaciji neće predstaviti sportsku Mazdu 3 MPS (na nekim tržištima poznata kao Mazdaspeed3), ali najnovije informacije iz Amerike nagovještavaju da je ipak u planu jedna sportska varijanta.

To neće biti MPS verzija, već je u pitanju navodno Mazda 3 sa turbo benzinskim motorom, pogonom na sva četiri točka i automatskim mjenjačem. Mazda za sada nije zvanično potvrdila ovu verziju, ali nezvanično se ovakva “trojka” može očekivati tokom modelske godine 2021 (u hatchback i sedan verzijama). Ostaje da se vidi da li će se prodavati samo u Americi ili će se raditi o globalnom modelu.

U svakom slučaju, možemo očekivati i nešto atrakrivniji eksterijer sa novim aero body paketom, veće alu točkove, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje, jače kočnice i dotjerani, sportski enterijer.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR