Preuređen je jedan od najkarakterističnijih modela koji možemo vidjeti na BiH cestama. Hyundai Kona sada će biti dostupan u sportskoj N Line verziji. Štaviše, novi primjerci mogu biti opremljeni ručnim mjenjačem, koji će samostalno prebacivati u “neutral”.

Vrijeme je za redizajn, mali SUV Hyundai Kona duže je od dvije i pol godine na tržištu, a to je pravo vrijeme za promjene. Osnovna struktura na prednjoj maski nije mijenjana, ali blage korekcije doživjela je plastična rešetka, a tu je i novi izgled svjetala za maglu.

Vozače čeka i digitalna instrumenta ploča, tu je i adaptivni tempomat, sistem kočenja u nuždi koji sad prepoznaje i pješake… Uz novi Konu dolazi i sportska N oprema, koja ima i 18-inčne alu felge.

Gotovo svi motori su dobili blagu hibridnu tehnologiju. Na vrhu hranidbenog lanca je 1,6-litreni benzinac sa 198 KS i automatskim mjenjačem, a kome je to previše uvijek može izabrati hibrid sa 141 KS ili se spustiti do početnog benzinca sa 120 KS (1,0 l). Uz dizelaš sa 136 KS dostupan je i pogon na sve točkove.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR