Škoda Kodiaq – u pripremi je nova generacija sa novim motorom

269
Nova Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq, najveći SUV češkog proizvođača, predstavljena je na sajmu automobila u Parizu, prije 6 godina

Sa Škodom Kodiaq, upoznali smo se na posebno organizovanom putovanju nazvanom Škoda Kodiaq Off-Road Drive, 2017. godine

Naravno, Kodiaq je osvježen i vizualno i tehnički u aprilu protekle godine, pa smo takav model imali priliku testirati na proljeće ove godine

Budući da je Kodiaq prisutan na tržištu već 6 godina, u Škodi su već započeli testove nove modelske generacije, što potvrđuju najnovije špijunske fotografije.


Iako je testni prototip prekriven kamuflažnim folijama, vidljivo je da ima iste proporcije kao aktuelni model, ali sa dugačijim prednjim dijelom, odnosno nešto većim rešetkama, i revidiranim branikom.

Posebno je interesantna donja rešetka, u kojoj je skriven radar, koji podržava sistem adaptivnog tempomata.  Ipak, najzanimljiviji detalj je teška dinamometarska prikolica, zakačena za testni prototip. To nedvosmisleno ukazuje da Škodini inženjeri ispituju novi pogonski sistem, odnosno novi motor.

Iako za sada postoje samo indicije da bi nova generacije Kodiaqa trebala biti predstavljena 2024. godine, nema sumnje da će nova ponuda pogonskih agregata zadovoljavati nadolazeće propise o izduvnim gasovima Euro 7, koji će stupiti na snagu, na jesen 2025. godine.

Nova Škoda Karoq (2022). Cijena u BiH kreće od 42.464 KM

Prethodni članakŠta biste vi odabrali? Felge za BMW M1 ili možda novi Polo?
Naredni članakOvaj ružičasti Porsche platit ćete dvostruko više nego osnovni model

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here