U Pekingu je danas otvoren Sajam automobila Kina 2020, na kome će do 5. oktobra renomirani izlagači predstaviti veliki broj noviteta, uz poštovanje mjera zaštite od korona virusa, a za kineske vlasti naročiti značaj ima činjenica da je ovo prvi sajam automobila koji se održava od kada je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila pandemiju.

Kako prenosi FoNet, predstavnici izlagača su suočeni sa intenzivnim mjerama kontrole poštovanja epidemioloških propisa, uključujući karantin za posjetioce iz inostranstva i ograničavanje broja prisutnih na događaju koji je tradicionalno prepun gledalaca.

Konferencija za novinare povodom otvaranja sajma održana je putem međunarodnog video linka.

Ford, Nisan i BMW predstavili su prvog dana sajma električne automobile namenjene ogromnom kineskom tržištu, tražeći tako šansu za oporavak od štete pretrpljene tokom pandemije.

“Sajam automobila u Kini je simbol nade”, rekao je direktor kineskog BMW AG Johen Goler na otvaranju manifestacije, obraćajući se novinarima koji su nosili maske, ali nisu poštovali fizičku dinstancu. On je odao priznanje kineskim medicinskim radnicima za požrtvovanje kojim su “omogućili da danas uživamo u ovom značajnom događaju”.Izvor

Izvor: FoNet

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR