Usporedba performansi kockastih SUV-ova: G-klasa protiv Wranglera i Defendera (video)

Terenske sposobnosti ovih automobila su neosporive. Ali kako će se snaći na testu na cesti?


Tri legendarna modela u četiri verzije. Prvi je novi Land Rover Defender s 2,0-litrenim dizelom ispod haube. Njegov potencijal je 240 konjskih snaga i 430 njutn metara. Snaga se na obje osovine prenosi pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača. Težina? 2.400 kilograma.

Odmah do njega nalazio se Jeep Wrangler s 2-litrenim benzinskim motorom. Ima snagu od 240 konjskih snaga i 400 njuton metara. 8-stepeni mjenjač odgovoran je za prijenos snage na sve točkove. Težina? 2 tone.

Mercedes-Benz G-klasa koja se zalaže za moderni luksuz. Ispod haube ovog sjajnog dizelaša nalazi se motor radne zapremine 2,9 litara. ovoj konfiguraciji nudi 286 konjskih snaga i 600 njuton metara. I ovdje se koristi pogon 4×4 (4MATIC), ali ga nadopunjuje 9-stepeni automatski mjenjač. Težina? 2,5 tone.

Posljednji (na mnogo načina) model je Defender prethodne generacije. Ispod haube se nalazi 2,2-litreni dizel sa 122 konjske snage i 360 njuton metara. Radi s 6-brzinskim mjenjačem. Težak je 2,1 tonu.

Očito je koji će od ovih automobila na cilj doći četvrti. Međutim, odabir pobjednika nije toliko očit. Masa praznog vozila može igrati ključnu ulogu.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR