Cupra Born – da li je u pripremi facelift?

207

Cupra, polako, ali sigurno napreduje, kako svojim prodajni rezultatima, tako i širenjem proizvodne game. Nedavno su se iz Cupre pohvalili svojim prodajnim rezultatima, koji su nadmašili ambiciozno postavljene planove, a sada već radi na poboljšanju postojećih modela.

Naime, Cupra je protekle godine predstavila model Born, svoj prvi električni automobil, pa već sada priprema obnovu tog model, o čemu svjedoče najnovije špijunske fotografije.

Testni prototip je djelomično prekriven kamuflažnim folijama koje skrivaju dijelove koji će biti revidirani. Tako se mogu očekivati izmjene na prednjem dijelu, posebnop na braniku i prednjem poklopcu, dok će stražnji dio vjerovatno ostati gotovo neizmijenjen.

Međutim, na glavčinama točkova su vidno postavljeni senzori, dok je na krovu eksterni brzinomjer, što sugeriše da inženjeri rade na pogonskom sistemu. Također, na stražnjme dijelu je jasno istaknuta naljepnica sa natpisom BREMSEN TEST, koja upozorava ostale učesnike u sobraćaju da testni vozači ispituju kočnice.

Pretpostavka je da Cupra priprema Born sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka, iako o tome nema zvaničnih najava.

Prethodni članakPogledajte popis novih Škoda modela 2023-2027
Sljedeći članakNakon kupovine Bugattija za 5 miliona dolara, često provjeravajte vremensku prognozu (video)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime