Lamborghini Huracan je super sportski automobil koji nakon kupovine vlasnik skriva u garaži i najčešće koristi za vikend vožnje. U međuvremenu, primjerak star pet godina i postavljen na internet oglasnik korišten je mnogo intenzivnije, jer na satu ima prijeđenih 305.000. km!

Kako je moguće da ovakav automobil prijeđe takvu udaljenost u tako kratkom vremenu?

Jednostavno! Red Huracan LP610-4 je automobil koji iznajmljuje rent-a-car agencija egzotičnih automobila iz Las Vegasa.

Automobil je morao biti u stalnoj upotrebi jer nema drugog objašnjenja za tako veliku kilometražu. Na kilometar satu ima 190 hiljada milja, što je nekih 305 775 km. Ako ovaj iznos podijelimo sa 5 godina, dobivamo da se sa ovim vozilom godišnje prelazila 61 hiljada kilometara.

Ova kilometraža, naravno, nije impresivna za dizelaša uvezenog iz Njemačke, ali je impresivna za automobil, pogonjen 5,2-litrenim V10 sa 610 KS.

S cijenom iznajmljivanja od 1235 dolara za 24 sata ili 685 dolara za 4 sata, trošak kupovine vozila sigurno se već odavno isplatio. Velika kilometraža ovog Huracane objašnjava još jedan faktor. Za razliku od drugih agencija za iznajmljivanje automobila, Royalty Exotic Cars kod potpisivanja ugovora nema ograničenje kilometraže.

Prodavači opisuju stanje automobila kao savršeno, vozilo nije imalo nezgode i nije zahtijevalo veće popravke (ovakvi opisi su nam nekako poznati …). Ne mislite, međutim, da zbog velike kilometraže možete računati na povoljnu cijenu. Ovaj Lamborghini Huracan se prodaje za 118 hiljada eura.

Prethodni članakFerrari? Griješite, to je Toyota Prius!
Sljedeći članakPolovni dizelaši – koji bi bio najbolji izbor?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime