Vozio 160 km/h u gradu! Presudio mu video snimak

Divljanje 27-godišnjeg Arona Lija crnim Mercedesom snimljeno je kamerom sa komandne table automobila kojeg je pretekao suludom brzinom. Na zastrašujućem snimku vidi se kako je Mercedes “proletio” trakom za suprotni smjer a u jednom trenutku prolazi suženim dijelom ulice, pored pješačkog ostrva sa semaforom.

Snimkom je bila šokirana i lokalna policija, a Alen Braun, koji je zadužen za ovaj slučaj, izjavio je da je to “jedan od najgorih saobraćajnih prekršaja” koje je video u svojoj karijeri.
“Tokom godina, suočio sam se sa stotinama slučajeva opasnih vozača i ovo je najbrže što je neko vozio u zoni gde je ograničenje 48 km/h”, kazao je Braun. On dodaje da je u pitanju prometna ulica u blizini bolnice, sa kućama sa obe strane kolovoza, što ponašanje ovog vozača čini još bezobzirnijim.

“Kao što se vidi, kvalitet snimka je odličan i želeo bih da se zahvalim osobi koja je ovaj važan dokaz dostavila policiji putem naše veb stranice. Apsolutno su učinili pravu stvar jer smo zahvaljujući videu podigli optužnicu protiv vozača Mercedesa.”

Braun objašnjava da su vlasti morale na osnovu snimka da odrede minimalnu brzinu kojom se kretao Mercedes, kako bi na sudu izdejstvovale osuđujuću presudu. To su učinili tako što su brojalni frejmove i upoređivali ih sa referentnim tačkama sa lica mesta.

Epilog je da se bezobzirni vozač ranije ovog mjeseca na sudu izjasnio krivim za opasnu vožnju a kazna će mu biti izrečena 23. oktobra.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR