Osvježen Nissan Qasqhai

Nakon više od 350.000 prodanih primjeraka u Evropi Nissan nam predstavlja obnovljeno izdanje modela.

Nova karoserija, osvježeni interijer i čitav niz naprednih sistema za podršku vozaču – tako možemo ukratko opisati promjene koje je doživio Nissan Qashqai. Riječ je o temeljitom faceliftingu koji je promijenio imidž ovog modela.

Nissan Qashqai je prolazio kroz mnoge promjene tokom faceliftinga. Prva generacija dobila je temeljito preuređenu prednju masku i osvježenu unutrašnjost. Druga generacija doživjela je jednako vidljive promjene. U trećoj generaciji facelifting je najradikalniji.

Japanski brend fokusiran je na potpuno novi stil, kvalitativno poboljšanu unutrašnjost i nove sisteme podrške za vozača.

Nissan Qashqai 2025


Prije svega, ovaj automobil nećemo brkati sa starijom varijantom. Potpuno nova prednja maska, s karakterističnom maskom i specifičnim svjetlima, od sada će biti prepoznatljiva karakteristika ovog modela. Japanci su ovdje odabrali agresivne linije koje privlače pažnju.

Stražnji dio se ističe “intenzivno crvenim” svjetlima, a u lukovima točkova nove felge u rasponu od 17 do 20 inča. Sve to nadopunjuju zanimljive boje. Nissan ovdje bira dvije hrabre nijanse – Deep Ocean (tirkizno-plava) i Fuji crvenu. Ukupno ćemo dobiti pet lakova: biserno bijeli, Deep Ocean, Fuji crveni, Magnetno plavi i Ceramic sivi.

Unutrašnjost se odlikuje različitim završnim materijalima i novim ekranom multimedijskog sistema.

Qashqai je dobio brojne nove sistem pomoći u vožnji. Šta je najvažnije?
To uključuje sistem AVM (Around View Monitor), skup kamera od 360 stepeni.  AVM također pamti raspored parkirnih mjesta tako da možete automatski parkirati svoj automobil na svoje omiljeno stalno mjesto.

Drugi element koji zaslužuje pozornost je uvođenje Google Mapsa u multimedijski sistem, kao i niza Googleovih aplikacija.  Još jedna promjena su redizajnirani digitalni satovi. Japanski brend također se usredotočio na usavršavanje svih sistema za podršku vozaču, kao što su tempomat, sistem kočenja u nuždi i sustav za čitanje saobraćajnih znakova.

Nissan Qashqai je osvježen, ali ispod haube ćemo pronaći provjereni 1.3 turbo motor s blagim hibridnim sistemom  kao i E-POWER hibrid. Snaga motora se nije mijenjala. Ovjes je također prenesen s prethodne verzije.

 

Prethodni članakNova kontroverzna ideja njemačkog ministra prometa: Slijedi li zabrana vožnja vikendom?
Sljedeći članakAnketa u Njemačkoj: Samo 17 posto vozača preferira električni automobil

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime