Stižu Dacia Jogger Hybrid i mat Duster!

556

Rumunjskom brendu ide sve bolje. Pomlađena paleta modela privlači sve više zadovoljnih kupaca. Sajam automobila u Parizu svoja vrata otvara uskoro i naravno da će i ovaj proizvođač biti tamo. Dacia je otkrila čime će se pohvaliti na svom štandu. Vrijedi dodati da to neće biti samo koncepti, već i projekti spremni za masovnu proizvodnju i tržišne premijere.

Sjajan primjer za to je Jogger Hybrid. Kombinacija karavana i crossovera po razumnoj cijeni vrlo je popularna i na BiH tržištu. Sada će ponudi ovog modela biti dodana i elektrifikovana verzija – prva u historiji marke.

Dacia Jogger Hybrid 140 – što je ispod haube?
Postoje zapravo dvije mogućnosti. Prva pretpostavka je da će srce sistema biti benzinski, kompresorski 1.3 TCe motor dopunjen električnim sistemom (generator-starter), s kojim će stvarati blagi hibridni sistem. A to je ono što želimo zbog dinamike i potencijalne cijene koja bi sigurno bila niža nego u slučaju potpunog hibrida.

Druga opcija je ponuditi E-TECH tehnologiju poznatu iz Clia, Capture i Megane Conquest. To bi značilo da se ispod haube nalazi 1,6-litreni atmosferski benzinski motor, zajedno s električnom jedinicom, generatorom-starterom i setom Multi-Mode prijenosa.

Takav bi sistem nudio istu snagu i mogao bi ponuditi veću ekonomičnost potrošnje goriva od 1.3 TCe Mild Hybrid, ali bi imao znatno lošije performanse i potencijalno višu cijenu.

Moguće je da će si Dacia dopustiti ponuditi obje varijante – to bi bilo najbolje rješenje. Čini se da je puni hibrid (HEV) prosječna ideja iz perspektive potražnje. cCilj rumunjskih modela usmjeren je na strogo proračunske prijedloge. Upamtite, međutim, da standardi emisije također moraju biti zadovoljeni …

Dacia Duster Matte Edition


Ovo nije kraj novim proizvodima na štandu rumunjske marke. Ponudi jednog SUV-a bit će dodana nova, jedinstvena konfiguracija. Dacia Duster Mat Edition, kako je nazivaju, dobit će jedinstvenu boju dopunjenu odgovarajućim aditivima. Fotografije nisu objavljene, ali možemo zamisliti kako bi takva kombinacija mogla izgledati.

Nova verzija bit će opremljena 1.3 TCe benzinskim motorom snage 150 konjskih snaga. Bit će integrisan u EDC automatski mjenjač, ​​koji će svoj puni potencijal prenositi na prednju osovinu.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
Prethodni članakNovi problemi za auto-industriju: U najavi nestašica još jedne sirovine
Sljedeći članakOvo su “hokejaški” Škoda Sharyaq i Prediaq

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime