Ovako izgleda novi Peugeot 308 bez kamuflaže. Prvi model koji ima novi logo

Skrivanje novog modela, koji još nije ugledao svjetlo dana, je složen zadatak. Zatvoreni kamion za vuču je jedno od rješenja, ali u njega nekako morate utovariti automobil. To je naročito komplikovano sa ceradom koja prekriva novi model, jer vozač ipak mora nešto vidjeti barem na nekoliko sekundi.

Ovih nekoliko sekundi iskoristili su fotografi

Ne znamo da li je fotografije snimio zaposlenik transportne firme ili se možda “car paparazzi” specijalizovan za lov na nove modele automobila, zatekao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Važno je da zahvaljujući portalu Auto car možemo vidjeti kako izgleda novi Peugeot 308 bez kamuflaže, gotovo u ponom sjaju. Gotovo, jer cerada pokriva stražnju stranu.

Šta vidimo?

Izložen je najvažniji, tj. prednji dio automobila. Možete primjetiti izvrstan lak. Veoma sam sretan što se ovakve boje vraćaju u modu, a pojam “zeleni automobil” ne opisuje samo one koji su električni.

Logotip također skreće pažnju. Novi Peugeot 308 je prvi model marke s retro logom koji smo već spominjali. Zanimljivo je da se logo nalazi i na bokovima automobila. .

Novi Peugeot 308 bez kamuflaže izgleda prilično borbeno
Tamnije alu felge i agresivno oblikovani branici otkrivaju da Peugeot malo agresivnijim dizajnom namjerava osvojiti srca malo mlađih kupaca. Cijeli automobil liči na trenutni 208, što je kompliment.
Treća generacija Peugeota 308 će biti dostupna kao hatchback i karavan (ako sanjate o povratku CC verzije? Odustanite od snova!). U benzinskoj, dizelskoj i hibridnoj verziji. Najsnažnija verzija zvat će se PSE. Poznati GTI “brend” stvar je prošlosti svakog modela koji nije model 208. U malom Peugeotu tako će se zvati vjerovatno najsnažnija varijanta.
Novi Peugeot 308 bez kamuflaže zasad je prava rijetkost. Službena premijera će se održati vjerovatno krajem ove godine. Za sada možemo samo zamišljati stražnji dio karoserije i nadati se da će sljedeći put predserijski automobil pokušati u rikverc utovariti na šlepu, s uklonjenom ceradom. Fotografi to čekaju, a ko čeka i dočeka.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR